10 onderdelen van een winstgevende website

Iedere bedrijfswebsite is (als het goed is) uniek. Toch zijn er een aantal onderdelen die bij iedere winstgevende website hetzelfde zijn. In dit artikel deel de 10 belangrijkste onderdelen om jouw bedrijfswebsite winstgevend te maken.

De opening van een winstgevende website

Vrijwel iedereen komt via de homepage op jouw website terecht. Aangezien de aandachtspan van mensen minimaal is, moeten wij hen gelijk aanspreken. Daarom moet de opening van een winstgevende website perfect afgestemd worden op de bezoeker. Een winstgevende website opening bevat 4 onderdelen:

  1. Een goede toverspreuk (of titel) van de website: wat levert het bedrijf precies voor haar klanten op?
  2. Een concrete tagline: wat doet het bedrijf precies?
  3. Een call to action: welke actie moeten websitebezoekers ondernemen?
  4. Een visuele weergave: een foto/illustratie/video/grafische vormgeving die te maken heeft met het bedrijf
Winstgevende website opening

Bekijk bijvoorbeeld de website opening van Physical Leads

Probleemstelling bij een winstgevende website

Een winstgevende website moet bezoekers converteren naar klanten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het belangrijkste handvat hierin is een goede probleemstelling. De reden hiervoor is heel simpel, klanten kopen iets bij jou omdat jij:

  1. Een probleem voor hen oplost
  2. Een verlangen vervult

De eerste werkt vaak krachtiger dan de tweede. Maar… om een probleem op te lossen, moet de klant wel weten dat hij/zij überhaupt een probleem ervaart. Daarom is het belangrijk dit (op een nette manier) duidelijk te maken op jouw bedrijfswebsite.

*Ditzelfde principe gebeurt bij het vervullen van een verlangen.

Probleemstelling bij een winstgevende website

De oplossing

De websitebezoeker is bewust van het probleem. Nu is het tijd voor de volgende stap: een ideale situatie schetsen. We kunnen de klant duidelijk maken hoe mooi hun leven zou zijn als dit probleem verholpen was. Vervolgens maak je de connectie tussen dit probleem en jouw product/dienst. Zie dit als de brug naar hun ideale situatie.

Oplossing section website

Onderscheidende vermogens: cruciaal op een winstgevende website

Er zijn tientallen, honderden of misschien wel (tien)duizenden concurrenten voor jouw product/dienst. Daarom is het belangrijk om aan te geven waarom jij uniek bent. Dit noemen wij ook wel de onderscheidende vermogens. Bij Website Wonders zijn dat bijvoorbeeld de volgende:

  1. Focus op één ding
  2. Resultaatgericht
  3. Menselijke verbinding

Door deze punten te benoemen, laten wij zien waarom wij anders zijn dan onze concurrenten. Jij (als websitebezoeker en wellicht potentiële klant) wordt hierdoor aangesproken. Een aantal andere goede voorbeelden zijn:

Onderscheidende vermogens website Physical Leads

Testimonials

Het vertrouwen wekken van websitebezoekers is altijd belangrijk. Daarvoor zijn klantverhalen in de vorm van reviews, recensies of testimonials ideaal. In dit artikel leer je meer over het wekken van vertrouwen bij websitebezoekers.

Vraag na bij je klanten of ze een Google review achter willen laten, een stukje tekst op willen sturen of misschien zelf een video willen maken waarin zij over hun bevindingen met jouw bedrijf vertellen. Mijn voorkeur gaat naar de laatste, omdat een video moeilijk te faken is.

Testiominials garagebedrijf winkel website
Garage Bedrijfwinkel

Portfolio

Dit onderdeel is heel simpel: laat met trots zien wat je hebt gedaan. Als het goed is lever jij steengoed werk aan je klanten (dat is bij Website Wonders ten minste een randvoorwaarde). Dan is het ook super waardevol om dit te delen via je website. Hoe je dit doet maakt niet zoveel uit (foto’s, video’s, screenshots van resultaten etc.). Als je maar op de een of andere manier met trots kan laten zien wat jullie hebben gedaan.

Portfolio weergave winstgevende website

Navigatie

Websitebezoekers moeten altijd kunnen navigeren naar de goede plek op de website. Een duidelijke en overzichtelijke menubalk is hiervoor belangrijk. Daarnaast kunnen we bezoekers ook met interne linkbuilding naar de goede plekken verwijzen. Hiervoor is het wel belangrijk dat de website een goede routekaart heeft.

Case Study Break Rules Enjoy website

Wow-effect

Bij Website Wonders zijn wij fan van een wow-effect. Hiermee blijf je hangen in de gedachten van jouw bezoekers. Daarnaast is dit ook een goede manier om jezelf te onderscheiden van jouw concurrenten.

Wow-effect bij een winstgevende website

Call to action zijn onmisbaar bij een winstgevende website

Iedere website moet een of meerdere call to actions hebben. Je wilt ten slotte dat jouw bezoekers actie ondernemen. Hierbij moet je rekening houden met het type bezoekers op jouw website. Zijn zij klaar voor de aankoop? Push dan het kopen van jouw product of dienst. Zijn zij aan het rondkijken naar de opties? Laat hen dan een offerte aanvragen of een call inplannen. Zijn zij nog puur aan het oriënteren? Voorzie hen dan van de juiste informatie door middel van een gratis weggevertje (E-book, checklist, tips etc).

Call to action winstgevende website

Contactgegevens

Er zijn altijd mensen met vragen, zorg ervoor dat je hen op kan vangen. Dit kan heel simpel door een kleine contactpagina en/of contactgegevens in de footer van je website. Hier weten de websitebezoekers het wel te vinden.

Contactgegevens op Website Wonders contactpagina

Conclusie om jouw bedrijfswebsite winstgevend te maken

Er zijn natuurlijk nog veel meer onderdelen die belangrijk (kunnen) zijn voor een winstgevende bedrijfswebsite. Daarom kijken wij achter de schermen graag met je mee. Hiervoor kun je een gratis adviesgesprek inplannen.


[piotnetforms id=1246]Geschreven door Roy van den Berg

Hi! Ik ben Roy. De oprichter van Website Wonders, verantwoordelijk voor de strategie en het managen van projecten en ik schrijf regelmatig artikelen over websites- en online marketing.