Webdevelopment
Dit is de fase waar alle magie gebeurt: we gaan aan de slag met het bouwen van de daadwerkelijke website. We pakken de strategie en de designs erbij en starten het webdevelopment proces. Er zijn verschillende manieren om een website te bouwen. Deze kunnen we opdelen in 3 hoofdcategorieën:
Thema's en templates
Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van programma's als Wix, Squarespace, Jimdo en thema's binnen WordPress. Het nadeel hiervan: je zit vast aan de kaders van het thema, waardoor we niet de vrijheid hebben die nodig is voor een winstgevende, op maat gemaakte website.
Coderen
Het is ook mogelijk om een website vanaf nul te coderen. En ook al hebben wij deze skill in huis, kiezen we ervoor om dit niet te doen. De voordelen die dit met zich meebrengt, wegen niet af tegen de extra tijd (en daarbij kosten) die dit met zich mee brengt.
Page builders
Binnen WordPress, kun je ook werken met page builders. En dan heb ik het niet over de simpele, zware page builders zoals Divi en Elementor. Deze zijn funest voor de kwaliteit van jouw website. Wij werken met de Oxygen Builder. Dit systeem geeft ons de vrijheid om alles volledig op maat te ontwikkelen, binnen het veilige en welbekende ecosysteem van WordPress.
Webdevelopment zelf doen VS uitbesteden
Iedereen kan tegenwoordig toch prima een website bouwen? Ja en nee.
Een website maken is niet zo lastig. Met een simpele builder krijgt iedereen wel wat voor elkaar. Maar... een op maat gemaakt webdesign omzetten naar een technisch werkende, razendsnelle, volledige responsive, consistente en schaalbare website, is een heel ander verhaal. En dat is uiteindelijk het doel van het webdevelopment proces.
Rode vlaggen van amateuristische webdevelopment bedrijven
Niet ieder bedrijf dat webdevelopment aanbiedt, bouwt ook echt goede websites. In onze jarenlange ervaring hebben we een aantal rode vlaggen ontdekt, die de professionele bedrijven onderscheiden van de amateuristische bedrijven:
- Een generalist in plaats van een team van specialisten: je wil geen generalist hebben die de website strategie, het webdesign en de webdevelopment uitvoert. Je zoekt een bedrijf die een specialist voor alle (drastisch verschillende) vakgebieden heeft
- Geen goed gevuld portfolio: je zoekt een bedrijf dat een goed track record heeft. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij ons portfolio: klik hier om onze Case Studies te bekijken
- Trage websites: de websites van een goed webdevelopment bedrijf laden razendsnel, waardoor deze beter vindbaar zijn en goed converteren
- Geen verstand van coderen (HTML/CSS/Javascript) : door gebruik te maken van goede webdevelopment principles (zoals gebruik te maken van classes in plaats van ID's bijvoorbeeld), zijn websites consistent en schaalbaar (klik hier om meer te lezen over het verschil tussen ID's en classes)
- Geen overzichtelijke WordPress backend: een goede webdeveloper regelt WordPress overzichtelijk in met Custom Post Types en Custom Fields
- Te veel plugins: een goed webdevelopment bedrijf gebruikt niet teveel plugins, omdat zij zelf de skills beheersen die de meeste plugins overbodig maakt.
- Geen website onderhoud: een goede webdeveloper biedt ook aan om het onderhoud van jouw WordPress website uit handen te nemen
- Ze geven jou de sleutel: een goed webdevelopment bedrijf geeft jou geen toestemming om zelf allerlei dingen in de opbouw van de website te veranderen. Wat is het nut van dit hele proces als jij alles zelf weer om gaat gooien?
Webdevelopment bij Website Wonders
Webdevelopment is één van onze beste specialisaties. Onze Website Wizzard Jonathan, met zijn rijke kennis over WordPress, Oxygen en coderen, is hier verantwoordelijk voor. Dus, ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Plan een gratis strategiegesprek in via deze link.