Website Wonders Icon

sportschool website laten maken

Wil jij een sportschool website laten maken? Wij hebben jarenlange ervaring en succesvolle case studies
Does this override the alt text?

Sportschool website laten maken

De meeste sportscholen worden niet overstroomd door leads via hun website. Zonde, want een klein deel van de sportscholen krijgt dit wel voor elkaar. Maar waarom eigenlijk? We zijn de diepte ingedoken om dit te onderzoeken en kwamen tot de volgende conclusie:

 1. De meeste sportscholen trekken weinig website bezoekers
 2. De meeste sportschool website converteren slecht

Eigenlijk is het een simpel verhaal. Als jouw website door veel mensen gevonden wordt, en een groot percentage daarvan weet te converteren, wordt jij als sportschool eigenaar overstroomd met leads via je website. Maar... dan moet je natuurlijk wel weten hoe je dit gaat inrichten. Let dus vooral op deze dingen bij een sportschool website laten maken.

Traffic genereren als sportschool

Het is belangrijk om traffic te hebben op jouw sportschool website. Een website die niet gevonden wordt kan namelijk niets opleveren. Je kunt op een aantal manieren traffic genereren naar jouw sportschool website.

Organische traffic

Organische vindbaarheid werkt top, omdat je niets per klik betaalt. Je wil natuurlijk bovenaan staan als iemand "sportschool in JOUW DORP/STAD" in typt. Door een goede SEO strategie kun je dit voor elkaar krijgen.

Google advertenties

Door gebruik te maken van Google advertenties kun je zonder al te veel moeite, jouw sportschool website bovenaan in Google krijgen. Het nadeel hiervan is dat je betaalt per klik. Het voordeel hiervan is dat je direct bovenaan staat. Voor de beste resultaten kun je SEO en SEA combineren.

Social advertisement

Social advertisement is een mooie strategie om bezoekers naar jouw website te trekken. Dit gaat vaak in combinatie met een actie (zomeractie, gratis voedingsschema enzovoort).

Bezoekers converteren als sportschool

Nu we een bende aan traffic op onze website hebben, is het zaak deze bezoekers te converteren naar klanten. Dit doen we door een goed product ecosysteem uit te werken. Een product ecosysteem ziet er als volgt uit:

 1. Cadeau voor leads (gratis trainingsschema / gratis proefles bijvoorbeeld)
 2. Product voor leads (uitprobeer maand voor X-% korting bijvoorbeeld)
 3. Het kernproduct (abonnement)
 4. Product voor klanten (supplementen / personal training bijvoorbeeld)

Vooral de eerste 3 zijn erg belangrijk op jouw website. Je wil iedereen naar jouw cadeau voor leads toesturen. Dit is een product dat gratis, waardevol en schaalbaar is. Vervolgens wil je iedereen die dit cadeau aanvraagt "upsellen" naar het product voor leads. Dit is een goedkoop instapproduct, dat de "profiteurs" onderscheidt van echte potentiële klanten. Deze mensen kun je vervolgens verder opwarmen en in jouw kernproduct krijgen.

Uitvoering op jouw website

Op jouw sportschool website wil je werken met call to action knoppen. Deze knoppen verwijzen in eerste instantie vrijwel allemaal naar je cadeau voor leads. Hier heb je ook een aparte sales pagina voor. Als iemand dit cadeau vervolgens (met hun naam en E-mailadres) aanvraagt, belanden zij op een "bedankt pagina" waar we hen gelijk naar het product voor leads upsellen. Ook ontvangen zij een geautomatiseerde reeks aan E-mails, die hen waarde geeft en upsellt naar het product voor leads.

Sportschool website laten maken of zelf doen?

Je zou dit natuurlijk allemaal prima zelf kunnen doen. Maar, als dit bovenstaande verhaal nieuw voor jou is, of je geen tijd hebt om alles uit te werken, raden we aan dit uit te besteden. Een sportschool website laten maken is voor jou dan waarschijnlijk de beste optie. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij enkele Case Studies van ons:

Sportschool website laten maken

Vraag een gratis strategie gesprek bij ons aan.

Wat klanten over ons zeggen

Peter de Gruyl review

Peter de Gruyl

The Driven Club

Een ontzettend fijne samenwerking met Website Wonders. Onze site is precies geworden zoals ik voor ogen had. Ze denken kritisch mee, zijn betrokken en zitten kort op de bal. Zeker een aanrader als website bureau, je zult er geen spijt van krijgen!

Verified Google review
Jeff Jeroense review

Jeff Jeroense

De Nieuwe Lichting

Voor onze beide bedrijven hebben we de websites bij Website Wonders laten bouwen: De Nieuwe Lichting en Imperium Coach. Ontzettend tevreden, ik kan ze van harte aanraden. Ze denken met je mee, hebben enorm snelle communicatie en leveren strakke designs.

Verified Google review
Diederik Aertsen review

Diederik Aertsen

Piet Hein Fysiotherapie

Zeer kundig. Snelle reactie, altijd binnen een paar uur antwoord op je vragen. Ik vind het heel prettig dat de website continu wordt verbeterd, zonder dat je daar zelf veel voor hoeft te doen.

Verified Google review
Bastiaan van Leersum review

Bastiaan van Leersum

Gezinshuis de Horizon

Deskundige professionals die voor ons een goede site gebouwd hebben. Kwaliteit is top en de prijs is netjes. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen!

Verified Google review

We hebben nog geen ontevreden klant gehad

Strategiegesprek

Het proces van een sportschool website laten maken

01

Strategie

We bedenken een goed converterende website strategie

02

Design

We maken een uniek design aansluitend op jouw sportschool

03

Development

We ontwikkelen een schaalbare website van de beste kwaliteit

04

Optimalisatie

We zorgen ervoor dat jouw sportschool website traffic genereert

Sportschool website laten maken

Vraag een gratis strategie gesprek aan

Strategiegesprek

Website Wonders

Waarom bij ons je sportschool website laten maken?

 • Géén generalist maar een team van specialisten

 • Totale ontzorging door alles uit handen te nemen

 • Menselijke verbinding in een digitale wereld

 • Focus op winst, naamsbekendheid en het bedrijfsimago

 • Een 100% tevredenheidsgarantie

 • Een gratis strategie gesprek

Onze dienstgebieden

Wij zijn actief voor Sportscholen in heel Nederland en hebben ervaring met de dorpen en steden hieronder. Als jouw stad niet in de lijst staat, kunnen we je natuurlijk alsnog helpen. Neem contact met ons op voor verdere informatie.
Website Wonders logo
+31 (0)6 18 95 84 59Roy@websitewonders.nl
Vraag aan via deze link