Wat levert SEO op

SEO (Search Engine Optimization) is een welbekende term in de marketingwereld. Vrijwel iedereen weet dat het belangrijk is voor jouw bedrijf, maar wat levert SEO op?

Wat levert SEO op voor mijn bedrijf?

Het doel van SEO is om jouw bedrijf online (organisch) beter vindbaar te maken. Dit brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee die de rest van jouw carrière bijdragen aan de groei van jouw bedrijf.

Meer websitebezoekers

Als jouw bedrijf via Google beter gevonden wordt, trekt jouw website simpelweg meer bezoekers aan. Meer bezoekers betekent meer leads wat letterlijk neerkomt op een omzetverhoging voor jouw bedrijf.

Autoriteit in jouw vakgebied

SEO bestaat grotendeels uit het publiceren van waardevolle content over jouw specialisme. Naast het beter vindbaar worden, wordt jouw bedrijf dus ook nog eens dé autoriteit binnen jouw vakgebied.

Grotere naamsbekendheid

Door een toename in websitebezoekers en autoriteit, bouwt jouw bedrijf meer naamsbekendheid op. Meer concurrenten die naar je opkijken, meer partners die met je willen samenwerken en het allerbelangrijkst: meer leads die bij je willen kopen.

Wat levert SEO op in omzet?

Uiteindelijk moet SEO de omzet van jouw bedrijf verhogen, zo simpel is het, toch? Daarom hebben we een voorbeeld voor jullie gemaakt. Pieter is de eigenaar van een fysiopraktijk, zijn praktijk heeft de volgende statistieken:

  • 100 organische websitebezoekers per maand
  • Website conversie van 2%
  • Sales conversie van 50%

Dat betekent, dat zijn website gemiddeld 1 nieuwe klant per maand oplevert (100 * 2% * 50%). Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met een SEO. Na 12 maanden had zijn website de volgende statistieken:

  • 600 organische websitebezoekers per maand
  • Website conversie van 2%
  • Sales conversie van 50%

De website levert hem nu 6 nieuwe klanten per maand aan (600 * 2% * 50%). Dat is 5 extra klanten per maand, wat neerkomt op 60 extra nieuwe klanten per jaar. Met een gemiddelde LTV (Life Time Value) van €300 (6 behandelingen van €50), zien we dus een omzetstijging van €18.000 per jaar. De SEO leverde hem in dit geval dus €18.000 per jaar aan extra omzet op.

Conclusie: wat levert SEO op

Dus, wat levert SEO op?

  1. Meer omzet
  2. Autoriteit in jouw vakgebied
  3. Een grotere naamsbekendheid

Omdat we bij Website Wonders veel waarde hechten aan de resultaten, bieden we een garantie. Zie de video hieronder voor een verdere toelichting.

Benieuwd naar de SEO mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op of plan een gratis SEO strategiegesprek bij ons in.Geschreven door Roy van den Berg

Hi! Ik ben Roy. De oprichter van Website Wonders, verantwoordelijk voor de strategie en het managen van projecten en ik schrijf regelmatig artikelen over websites- en online marketing.